Złuszczanie kwasem mlekowym

Peeling o działaniu złuszczającym, nawilżającym. Kwas mlekowy występuję w dwóch formach formach optycznych L i D, Forma L-kwasu mlekowego posiada biologiczną aktywności jest składnikiem skóry i włosów. Jest on jedną z głównych składowych NMF- naturalnego czynnika nawilżającego, który odpowiada za odpowiednie nawodnienie naskórka.koli-bacteria-123081_1280 (1)

W kosmetyce wykorzystuje się głównie kwas L-mlekowy, który można otrzymać wyłącznie podczas naturalnego procesu fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus.

Piękne dłonie

Niskie temperatury sprawiają, że twoje dłonie są szorstkie, suche,pęka twoje dłonie potrzebują pomocy.Skóra u rak i stóp posiada bardzo mało gruczołów łojowych, jest zatem słabo zabezpieczona przed utratą wody, w związku z czym łatwiej traci wilgoć i narażona jest na przesuszenie. Niskie temperatury, deszcz, wiatr, kontakt z mydłami alkalicznymi i detergentami dodatkowo wzmagają jej  podrażnienia. nail-polish-281878_640

Czytaj dalej

Czy wiesz, że …Bentonit

cinder-226596_640                                żywa glinka” glinka, która pozyskiwana jest z popiołu wulkanicznego z głębi ziemi. Po wydobyciu poddawana jest rozdrobnieniu i osuszeniu na słońcu.W kosmetyce stosowana jest w postaci masek w połączeniu z wodą pęcznieje, pochłaniając w ten sposób nadmiar sebum, ściąga rozszerzone pory, usuwa obumarły naskórek, odżywia, działa łagodząco i kojąco.

Kwas mlekowy- złuszczanie

Peeling o działaniu złuszczającym, nawilżającym. Kwas mlekowy występuję w dwóch formach formach optycznych L i D, Forma L-kwasu mlekowego posiada biologiczną aktywności jest składnikiem skóry i włosów. Jest on jedną z głównych składowych NMF- naturalnego czynnika nawilżającego, który odpowiada za odpowiednie nawodnienie naskórka.

W kosmetyce wykorzystuje się głównie kwas L-mlekowy, który można otrzymać wyłącznie podczas naturalnego procesu fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus.

Czy wiesz, że…allantolina

rough-comfrey-115168_640                                   To pochodna mocznika pozyskiwana w sposób naturalny lub syntetyczny. Występuje głównie w roślinach. Najbogatsze źródło alantoliny to żywokost i bylina. Jest składnikiem często wykorzystywanym w kosmetyce ze względu na swoje niesamowite właściwości przeciwzapalne. Nie powoduje podrażnień skóry, łagodzi podrażnienia, redukuje łupież, łagodzi objawy łuszczycy, nawilża skórę, zmiękcza naskórek a dodatkowym plusem jest to, że bardzo dobrze wiąże wodę i jest doskonałym rozpuszczalnikiem

Elektroforeza

Zabieg który ma na celu, wprowadzenie do wierzchnich warstw naskórka substancji składowych maści. Także przed tym zabiegiem skóra powinna zostać oczyszczona. Jeśli podczas zabiegu ma być lepiej ukrwiona, zaleca się jej wcześniejsze rozgrzanie np. za pomocą promieniowania podczerwonego. Na skórze poddawanej zabiegowi rozprowadza się cienką warstwę maści, następnie nakłada na nią wilgotną bibułę, na której umieszcza się jeszcze jedną wilgotną warstwę gazy. Elektrody należy przesuwać po powierzchni.

Burza z piorunami dla urody

Aparaty do darsonwalizacji wytwarzają prąd częstotliwości drgań od 300 do 500 kHz, niskim natężeniu i wysokim napięciu.Działanie biologiczne darsonwalizacji polega na wytwarzaniu ciepła w tkankach w czasie oddziaływania energii elektromagnetycznej na ustrój. Wytworzone przez stosowanie darsonwalizacji ciepło jest słabe i powoduje bardzo niewielkie ogrzanie tkanek. Wynika to z nieciągłości drgań elektromagnetycznych spowodowanych stosunkowo długimi przerwami między okresami oscylacji.Prądy d’Arsonwala działają na zakończenia nerwów wegetatywnych Czytaj dalej