Archiwa tagu: antyoksydanty

Co jeść,żeby mieć piękną cerę?

Sposób odżywiania ma ogromne znaczenie dla urody.   Źródło jest kluczowym elementem. Nie da się zachować zdrowej i promiennej skóry, jeśli od wewnątrz nie dostarczy się jej wszystkich potrzebnych składników. Jakie witaminy, minerały i składniki są niezbędne, żeby mieć piękną i jędrną skórę?

  •  antyoksydanty -grupa różnych związków, witamin i polifenoli.  Ich zadanie polega na „Wymiataniu wolnych rodników”, chronią skórę przed promieniowaniem UV, działają przeciwzapalnie.  Jakie produkty spożywać? Czerwone wino, skórka winogron orzechy ziemne
antyoksydanty

 Antyoksydantami przeciwutleniającymi są:zielona herbata, kawa, kakao, czosnek, jagody acai.

przeciwutleniacze

Źródło;

http://www.poradnikzdrowie.pl

http://zielarniaimbir.blogspot.com/2014/03/jagody-acai-ich-wasciwosci.html